Nepal 2007

I oktober 2007 åkte Tomas och jag iväg på en tre veckor lång resa till Nepal. På dessa sidor kan man läsa om resan och kolla på ett urval av alla kort vi tog. För att se en förstorad bild, ta och klicka på bilden så öppnas en större bild. Jag har också fixat ett bildspel med alla bilder från resan som jag har lagt upp på dessa sidor.

Resan vi åkte på kallades Ganesh Himal - nio dagars trekking i Nepal och anordnades av Pathfinder Travels som i sin tur hade anlitat vår nepalesiske guide Rams företag Mountain Delight.

På kartan nedan kan man se de områden vi besökte under resan, dvs Kathmandu, Ganesh Himal som var området i vilket vandringen ägde rum samt nationalparken Chitwan som vi besökte i slutet av resan.

Karta över Nepal

Jag är väldigt nöjd med resan. Vandringen ägde rum i ett område dit få turister brukade komma och gick längs med de stigar som användes av lokalbefolkningen, så man fick en bra känsla hur vanligt folk lever i Nepal. Vandringen var väldigt bra anordnad, naturen där vi gick var vacker och hela tiden fick vi mycket god mat.

Något som de flesta undrar om resan är dels om vi såg Mount Everest och dels hur långt vi gick per dag, så det är lika bra att jag svarar på det med en gång. Då vi befann oss som högst upp på 4600 meters höjd hade vi en strålande utsikt över massvis med snöklädda berg som var cirka 7000 till 8000 meter höga, men däremot såg vi inte Mount Everest. På frågan om hur långt vi gick varje dag så är det omöjligt att ge ett bra svar. Nepal är som bekant väldigt bergigt och stigarna vi gick längs med slingrade sig upp och ned längs med bergssidorna, vilket gör det omöjligt att mäta sträckan. Det bästa är nog att säga att vi brukade gå mellan fyra och åtta timmar om dagen under vandringen.

resesidan

bildspelet

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!